Aktuellt
Recept yogafrukost
6 mars, 2024 / Aktuellt, Fredagsmys /
Här kommer recepten från senaste yogafrukosten! Observera att på allt utom fröknäcket är mängderna en uppskattning och inte exakta, smaka dig fram 🙂
Slow cooked havregröt med gurkmeja
Ingredienser:
5 dl havregryn
1.4 l vatten
2 rivna äpplen
2 dl hackade dadlar
1 msk gurkmeja
kanel efter smak
en nypa salt
Blanda alla ingredienser i en kastrull och sätta på spisen på 1:an. Låt stå 1-2h (går även att koka som vanligt, då blir smaken lite annorlunda). Servera med skivad banan och valfri mjölk.
Lins & ärtröra
Ingredienser:
2 dl kokta gröna linser
2 dl gröna ärtor (förväll lite)
0,5 dl rapsolja
1 pressad citron
1 vitlöksklyfta
2 msk tahini
1 tsk spiskummin
1 nypa chili
salt & peppar efter smak
ev lite vatten
Blanda alla ingredienser i en matberedare. Späd med vatten till önskad konsistens.
Bönröra med citron
Ingredienser:
2 dl kokta limabönor (stora vita)
½ dl rostade solrosfrön
1 tsk citronskal
1 msk citronsaft
3 msk rapsolja
2-3 msk vatten
salt & peppar efter smak
Blanda allt utom solrosfrön i en matberedare. Mixa i solrosfrön sist så de blir lite grovmalda.
Emmas fröknäcke
Ingredienser:
2 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl hela linfrön
1 dl sesamfrön
4 msk chiafrön
4 dl kokande vatten
3 msk kokosolja
salt efter smak (gärna flingsalt)
Sätt ugnen på 150 grader. Koka upp vattnet och blanda med frön, olja och salt. Rör runt och låt stå i minst 10 minuter.
Bred ut smeten på två plåtar med bakplåtspapper. Lägg ett till bakplåtspapper ovanpå och tryck ut smeten tunt. Ta bort det översta pappret. Strö ev. över flingsalt.
Grädda fröknäcket mitt i ugnen i cirka 30-40 minuter. Du vet att det är klart när det är helt torrt och gyllene. Låt kallna innan du bryter i mindre bitar.